ISO9001:2015

 

Overweeg je om jouw organisatie te certificeren volgens de ISO9001? Wil je jouw interne processen beter structureren? Heb je behoefte aan een managementsysteem? ISO9001:2015 is een internationale norm die eisen stelt aan de kwaliteit van de organisatie.

ISO9001:2015 is ingericht volgens de algemene High Level Structure. Deze structuur vormt een algemene opbouw die in diverse normen (zoals ISO 14001, 27001 etc.) wordt toegepast. De opbouw is ingericht volgens de Plan-Do-Check-Act cyclus.

Wat levert ISO9001 jouw organisatie op? 

De gestelde eisen binnen deze norm zorgen voor een beheersing van de inrichting van je organisatie. Denk hierbij aan de processen van inkoop, productie, sales en serviceafdelingen. Daarnaast helpt het om je prestaties van je organisatie te verbeteren doordat de verbetercyclus door alle lagen heen verweven zit. 

Ook als je geen groei als doel hebt heeft certificering zin, je verhoogd namelijk ook je klanttevredenheid door de verbetercultuur.

Hoe behaal je een ISO9001 certificering? 

Samen bepalen we een einddoel, wanneer wil de organisatie gecertificeerd zijn? Daarna gaan we samen aan de slag om te kijken wat er al is. We maken een plan van aanpak van ontbrekende onderdelen en we gaan aan de slag. Jij bepaalt of je alle werkzaamheden wilt uitbesteden of dat jouw organisatie kan meehelpen om alles op orde te krijgen. 

Het kan relevant zijn om te starten met een Operationele Risico Analyse om te zien waar risico’s binnen de organisatie zitten. Ook een SWOT- en Stakeholderanalyse helpt om inzichtelijk te maken waar de processen kunnen worden aangescherpt. 

Daarna bereiden we je organisatie voor op de audit. De Kwaliteitsmaker heeft contacten met diverse externe auditpartijen waardoor dit eenvoudig te regelen is. Ook hier ontzorg ik je. 

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met me op.