Diensten

De Kwaliteitsmaker ondersteunt en adviseert op het gebied van procesmanagement en kwaliteitsmanagement. Samen kijken we naar de wensen van de organisatie. Heeft jouw organisatie de wens voor een certificering zoals ISO 9001, ISO 14001 of VCA ? Of is jouw organisatie al gecertificeerd en zoek je iemand om dit te onderhouden of voor te bereiden voor de her-certificering? 

Kwaliteitsbeleid

Is uw kwaliteitsbeleid aan een update toe? Of wilt u uw beleid eens laten toetsen? Bent u gereorganiseerd en wilt u graag hulp?

Of bent u recentelijk groter gegroeid en is het tijd om de inrichting van kwaliteitsmanagement serieus op te pakken?

Neem dan contact op, samen gaan we aan de slag met het kwaliteitsbeleid passend voor uw organisatie.

Procesbeheer

Zijn er processen die niet optimaal lopen? Of zijn er ondanks organisatiewijzigingen doorgevoerd en wilt u graag opnieuw overzicht van de processen?

De Kwaliteitsmaker kan helpen bij het in kaart brengen van processen, het opstellen van procesflows of het updaten van de processen.

 Meer weten over de werkwijze? Stuur gerust een bericht! 

Kwaliteitshandboek

Een kwaliteitshandboek moet je helpen, maar moet vooral geen dikke pil zijn vol met achterhaalde processen en procedures. Bij veel organisaties ligt het handboek letterlijk op de plank tot een audit. Zo werkt een kwaliteitshandboek niet voor je organisatie.

Een kwaliteitshandboek moet je zien als hulpmiddel om jouw werkwijze rondom kwaliteitsmanagement te beschrijven.

Indien je gaat voor certificering van ISO9001:2015 dan worden er een aantal eisen gesteld aan het handboek. Wil je hierover meer weten? Neem gerust even contact met mij op!

ISO14001 – Dè standaard voor milieubeheer

Klimaatdoelen, milieueisen, bescherming van de natuur, het is cruciaal in deze tijd om een bijdrage te leveren aan het milieu. Als jouw bedrijf hierin meewilt is implementatie van de ISO14001 van wezenlijk belang.

ISO14001 geeft richting aan de beïnvloedbare milieuaspecten van de organisatie. Met het behalen van het certificaat wordt bewezen dat de organisatie zich bewust is van de milieurisico’s die de bedrijfsactiviteiten met zich meebrengen en dat u deze risico’s probeert te beperken.

 Aan de slag voor een ISO14001 certificaat? Neem dan gerust contact met me op. 

ISO9001:2015

update: 14-6-2021

Overweeg je om jouw organisatie te certificeren volgens de ISO9001? Wilt je jouw interne processen beter structureren? Heb je behoefte aan een managementsysteem? ISO9001:2015 is een internationale norm die eisen stelt aan de kwaliteit van de organisatie.

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met me op.

Wat levert ISO9001 jouw organisatie op?

✓   De gestelde eisen binnen deze norm zorgen voor een beheersing van de inrichting van je organisatie. Denk hierbij aan de processen van inkoop, productie, sales en serviceafdelingen.

✓  Daarnaast helpt het om je prestaties van je organisatie te verbeteren doordat de verbetercyclus door alle lagen heen verweven zit.

✓   
Ook als je geen groei als doel hebt heeft certificering zin, je verhoogt namelijk ook je klanttevredenheid door de verbetercultuur.

 

Hoe behaal je een ISO9001 certificering?

Samen bepalen we een einddoel, wanneer wil de organisatie gecertificeerd zijn? Daarna gaan we samen aan de slag om te kijken wat er al is. We maken een actieplan van ontbrekende onderdelen en we gaan aan de slag. Jij bepaalt of je alle werkzaamheden wilt uitbesteden of dat jouw organisatie kan meehelpen om alles op orde te krijgen.

Daarna bereiden we je organisatie voor op de audit. De Kwaliteitsmaker heeft een samenwerking met een externe auditpartij waardoor dit eenvoudig te regelen is. Ook hier ontzorg ik je.

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met me op.

 

In contact komen?

Leuk dat je contact met me opneemt,
vul onderstaand formulier in en ik beantwoord snel je vraag of verzoek.

10 + 10 =

Ik kijk uit naar je bericht.

Liever bellen? Je kan mij bereiken op 06-24691484.

Stuur je liever een e-mail, dat kan op dineke@dekwaliteitsmaker.nl

 

Tot snel!